Min gode vän hade lovat att vara Basse vakt medan jag tillbringade tio dagar i de stora staterna. Basse avgudade Martins lägenhet då allt var på behörigt Basset avstånd, smörgåsar, kakor och givetvis ett styck golv kylskåp (SOM HAN LÄRT SIG ATT ÖPPNA). Att min gode vän sedan hade sitt kontor i lägenheten gjorde allt perfekt då Lovet skulle slippa vara ensam.

Däremot var det min väns omutliga krav att Basse SKULLE BADAS innan han fick tillgång till allt detta fina i Basse paradiset.

Både jag o Lovet tyckte att det var mest 'trams' att behöva bada. Han luktade helt O.k men inte enligt min vän.

Alltså tappades det upp ett väldoftande hund bad i badrummet och vi började baxa in en styck vilt protesterande Basset till sin plats.

Det slutade med att min vän hamnade i badkaret och jag på golvet. Lovet tog till flykten in i köket och lyckades norpa åt sig ett gäng kanel bullar som någon oförsiktigt hade lämnat kvar.

Det blev en snabb räd ner till jourbutiken på hörnet där en tio pack lunch korv inhandlades vi slog till med en mindre falukorv om i fall att Lovet skulle överlista oss (Tur var ju det).

Nytt försök - Lovet fick tag i korvarna (Samtliga tio) och vi lyckades stuva ner honom i badkaret. Vilt ätandes och mysigt morrande (Verkade faktiskt trivas) påbörjades intvålningen av alla rynkor och SVANSAR

(Ingen av oss visste att Bassets har mer än EN svans men så är det).

Allt gick till belåtenhet och Falukorven kom till hjälp då Lovet skulle torkas. En mätt hund och två totalt utarbetade män landade i hörnsoffan med en kopp kaffe men utan KANEL SNÄCKOR.

Så åkte jag iväg till U.S.A med stor oro över hur min älskade Basse skulle ha det under min frånvaro.

Äntligen var det dags för pick up. Efter att ha anlännt upptäckte jag att min gode väns soffa nu var designad med kudde och täcke. Min vän tittade på mig o sade ursäktande.

-Basse gillar min säng så jag har flyttat ut i soffan, det blev lugnast så. När jag så gick till kylskåpet fann jag där ett antal ett kilos leverpastej paket. Min gode vän äter INTE leverpastej så givetvis frågade jag honom om hans nya diet.

-Tjaaa du vet Lovet han tycker om grovt bröd med en bra bit pastej på morgonen så jag köpte hem lite extra till honom. - LITE jisses det är ju ett helt stall här i kylen.

-Jooo men han tycker VÄLDIGT MYCKET OM DET ibland får han ett par bitar framför Tv'n och när det kommer kunder så vill de också ge honom lite.

Himmlars skymning! tänkte jag förtvivlat, nu går jakten åt skogen. Vad ända in i helsefyr skulle jag åka till U.s.a för - nu får det banne mig vara slutrest. Lovet kommer ju att få gå på diet resten av livet om han ska fortsätta att bo hos Martin.

Så var det dags att åka men min gode Lovet tog till flykten under soff bordet och BACKADE in under soffan (Han visste att han var omöjlig att komma åt i den positionen) det blev till att flytta soffan o draaaa fram rynkorna (och svansarna).

Hemåt det bar och efter ett antal mils vandringar i skog och mark kom både Basse och husse i form, vi hade dock stora problem att komma överens om Lovets nya frukost diet.

En kväll då vi satt i soffan ringde min gode vän Martin.

-Duuuu jag bara undrar en sak!
-Hmmm vad!
-Kan inte Basse få bo här ett tag?
-Aldrig i livet, sist fick jag ha ett sko horn för att kunna få in honom i bilen efter din lever diet.
-Men här är så tyst och min flickvän saknar honom så mycket.
-Visst är vi bästa polare men du ska få ett TIPS!

SKAFFA EN EGEN BASSE OCH LÅT MIN VARA IFRED.

Vi är ännu vänner (trots att jag behöll min Basse hos mig) och Martin har bestämt sig för att Skaffa en egen.

TREVLIG HÖST ALLA BASSE VÄNNER

DAVID R

EVERÖD