Att gilla läget

"Man måste "gilla läget"..har ni hört det uttrycket? Det sägs ofta i samband med neddragningar och omorganisationer inom företag och liknande. Att "gilla läget" betyder att inte protestera alltför högljutt, utan istället säga "det låter spännande" - hur korkat man än tycker att förslaget låter.

Jag försökte få Tjockisen, katten med den vedervärdiga andedräkten, han som älskar mig över allt på jorden, att "gilla läget" när hundvalpen Håkan, med de osannolikt långa öronen skulle införlivas i familjen.

 Tjockisen gillade inte läget. Han HATADE läget. På natten var platsen närmast mattes ansikte upptagen av en flinande, gläfsande, dreglande fullkomligt OBEGRIPLIG varelse, som inte gjorde någon som helst ansats att flytta på sig när Tjockisen kom trampande. Tjockisen protesterade genom att kissa i sängen och på badrumsväggen. Den märkliga varelsen fortsatte finnas. Tjockisen försvann ett par dagar, kom tillbaka när han var hungrig och fann att hundaset fortfarande var kvar i huset.

Tjockisen är en klok katt. Efter moget övervägande bestämde han sig för att se SIN plats i denna nyordning där han inte hade haft vare sig medinflytande eller möjlighet att uttrycka sina önskemål.

Han tog helt enkelt chansen att bli en odräglig ordningsman, som på det mest infama och inställsamma sätt berättar om alla fel hundvalpen Håkan ställer till med så fort de är ensamma hemma.

När man kliver in genom dörren möts man av en patrullerande katt, som med gammelmansstyva ben marscherar fram och tillbaka, som en soldat på en kaserngård. Han kräver OMEDELBAR uppmärksamhet när han visar runt för att skvallra på Håkan. Med beskäftig min och svansen rakt upp visar han raskt upp trasig bok, massakrerad blomma och slaktad toapappersrulle.  Häromdagen begrep man på en gång att han hade nåt STORT att visa upp - han riktigt sprang i förväg med munnen bistert hoprynkad, in i sovrummet, och kollade noga att jag följde efter. Väl där spatserade han runt en jättehög med hundbajs och det glittrade nöjt i ögonen på honom .

HAN har lärt sig att gilla läget - JAG har fått en katt som förändrats från en kärleksfull och lojal familjemedlem till en skvallrig, beskäftig och av ordning och regler besatt BEST….