Detta drama utspelar sig en kall vinter natt i den
Skånska skogen i ett insnöat litet hus.

Denna tid bodde jag och ’Smyget’ en mil ifrån närmsta lanthandel. Det var OS i ishockey på Tv. Två matcher efter var andra. Husse hade provianterat i byn för att försäkra sig om en lyckad natt vid Tv’n   Hade också satt fyr i spisen, fixat till TRE stycken volmiösa räkmackor med isbergs sallad, majonnäs, ägg och givetvis en skiva citron. En styck wienerfläta hade skivats upp och ett paket Ballerina kex var förberett på sten bordet.

Lovet (Han kallades så av Mossan denna brun/vita bassethound herre) låg snyggt utrullad i sin snurr fåtölj. Husse hade planerat nattens Tv tittande in i minsta detalj. Här skulle det banne mig inte behövas gå ifrån stolen inte. Definitivt inte med ett så väl dukat bord en nos längd ifrån dogens eminenta nos.

Euro musiken drar igång i burken husse sätter sig till rätta och skall just greppa kaffe termosen.
-Ahhh TERMOSEN STÅR KVAR PÅ DISKBÄNKEN I KÖKET!.
Jag kollar in Lovets sovande attityd som verkar vara helt riktig. Han är totalt utslagen, långt inne i drevets dröm värld. Jag reser mig sakta, sakta ur stolen och smyger fram till hallen. Lägger en blick på Basse som ännu verkar totalt utslagen. Alright, jag lägger in en rush mot köket när jag kommer halvvägs tvär nitar jag och springer tillbaks in till Tv rummet.

Lovet ligger fortfarande kvar i sin dröm ställning och har inte rört en muskel.

-Haa! tänker jag, han verkar ju helt slut. Kan han missa att husse lämnade bordet i tio sekunder så är allt lugnt.
Det blir en ny spurt mot köks bänken, grabbar termosen och rusar tillbaks. Kommer i en vinkel där jag kan se halva bordet OCH VAD ÄNDA IN I ….

En styck Lovet står på bordet med framtassarna i snygg ’pose’. Nosen är fullständigt indränkt med rester utav Majonnäs. Räkmackorna är ett minne blott så även winerflätan han har just börjat på Ballerina kexen men husse har varit taskig nog att inte öppna paketet innan han lämnade Basse i sin 15 sekunders ensamhet vilket innebär att man måste krossa det som finns i paketet innan man kan komma åt det goda.

Jag var så förkrossad att jag inte ens kunde skälla på honom. Det blev till att äta de krossade resterna utav kexen till kaffet medan Lovet lade sig till rätta i sin stol och fortsatte sina skogs drömmar. Mätt och belåten.

Man kan bara ÄLSKA en hund som har en sådan otrolig förmåga att läsa vad husse och matte planerar för att hålla undan allt det goda för honom.

Smyget var med mig under många år utav min ungdom och lyckades charma allt och alla. Till och med en kompis i motor klubben som avskydde hundar men älskade katter sa till mig att om han någon gång mot all förmodan skulle skaffa hund var det helt klart en Basset Hound som skulle införskaffas.

Önskar alla Doggar och familjer en GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET.

David Ranteg